Türkiye’nin Endüstri Mirası Potansiyeli ve Korunması için İtalya’dan Örnekler

Değerli Akademisyenler,

Mimarlık Fakültesi’nce düzenlenen “Söyleşi ve Seminerler” kapsamında  “Türkiye’nin Endüstri Mirası Potansiyeli ve Korunması için İtalya’dan Örnekler” konulu sunum, 7 Mayıs 2015 Perşembe günü Doç. Dr. Elif Özlem Aydın tarafından gerçekleştirilecektir.

Katılımınızdan memnuniyet duyarız.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SÖYLEŞİ VE SEMİNERLER

TÜRKİYE’NİN ENDÜSTRİ MİRASI POTANSİYELİ VE KORUNABİLMESİ İÇİN İTALYA’DAN ÖRNEKLER:

Doç. Dr. Elif Özlem AYDIN

Terkedilmiş endüstriyel alanların korunması/yeniden kullanımı konusu Avrupa'da 1950’lerden itibaren gündemdedir. Bu alanda yürütülen uygulamalar, bölgesel yenileme açısından faydalı birer strateji olarak değerlendirilmektedir. Özellikle kent merkezlerinde veya yakın çeperlerinde yer alan tarihi endüstriyel alanların dönüşümü hem kent merkezlerinin gereksinimlerini karşılamak, hem de kent imajına katma değer kazandırmaları bakımından önemli misyon yüklenmektedir. Bu sunumda Doç. Dr. Elif Özlem AYDIN Türkiye’nin kırsal ve kentsel alanlarındaki endüstri mirası potansiyelinin sanayi öncesi dönemden – modernizme uzanan dönemine kadar geçen sürecine değinecek, bu potansiyelin dönüşümüne yardımcı olabileceği düşüncesiyle İtalya'nın iyi korunmuş Floransa, Bologna, Venedik ve Roma kentlerindeki merkezlerde veya merkez civarındaki çeşitli endüstri mirası dönüşüm örneklerine yer verecektir.

Zaman:  7 Mayıs 2015 / Perşembe Saat: 13:30

Yer: Mimarlık Fakültesi M Blok / Atölye