İki Boyutlu Balpeteği Yapısındaki Malzemelere Genel Bir Bakış: Graphene ve Silicene

Konuşmacı: Yard. Doç. Dr. Hikmet Hakan GÜREL. Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Teknoloji Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi

Tarih: 19 Eylül 2014 (Cuma) Saat: 15:00

Yer: GYTE Konferans Salonu

Özet: Yüksek mekanik dayanıklılık, kimyasal kararlılık ve benzersiz elektronik ve manyetik özellikleri Graphene malzemesini biyoteknolojiden elektroniğe kadar değişen çeşitli alanlarda en çok ilgi çeken malzemelerden biri yapmıştır. Bu sunumda ab-initio yoğunluk fonksiyoneli teorisi hesaplamaları kullanarak Graphene ile Graphene’in kardeşi olarak nitelendirilen, Silicon atomlarından oluşan yine 2 boyutlu bal peteği yapısına sahip olan, Silicene malzemesinin çeşitli fiziksel, elektronik, manyetik özellikleri, daha ucuz Graphene elde edilmesi için mekanizmalar, Graphene ve Silicene malzemelerinin kendilerini iyileştirme yetenekleri ile Graphene malzemesinin hidrojen depolayabilme özellikleri anlatılacaktır.