GENÇ TÜRKİYE ZİRVESİ

Ayrıntılar için, http://www.gencturkiyezirvesi.org/ adresine gidiniz.

Girişimci Genç, Güçlü Türkiye!

Cumhuriyet tarihinin “En Dinamik Gençlik Projesi” olarak nitelendirilen ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek GENÇ TÜRKİYE ZİRVESİ, “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” sloganı ile geliyor.

165 ülkedeki çeşitli üniversitelerin ve Türkiye’nin 81 ilindeki üniversite gençliğinin temsilcisi olan üniversite öğrencileri, ülkelerinin geleceğine yön vermek için her yıl Genç Türkiye Zirvesi’nde bir araya geliyor.

2013 yılında “Hedef 2023, Lider Ülke Genç Türkiye” vizyonu ile başlayan ve açılışını T.C. Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat KILIÇ’ın gerçekleştirdiği, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat ERGÜN, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali YILDIRIM, T.C. Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati YAZICI’nın katılım gösterdiği zirvede, ülkemizi ileriye taşıyacak ülke gençliği bir araya geldi. Zirvede ekonomiden eğitime, bilişimden kültüre kadar birçok farklı konuda düşünceler, projeler ve temenniler paylaşıldı.

İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi, 2014 yılında “İnovatif Düşün, Geleceği Yönet” teması ile ikinci kez gerçekleştirildi. Açılış töreninde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, T.C. İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal BAHÇIVAN görüşlerini katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca T.C. Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Arçelik Genel Müdürü Levent ÇAKIROĞLU, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi TOPÇU, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim AYBAR ve İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri BARAÇLI ulaşım teknolojileri, inovasyon, ekonomi, stratejik sektörler ve kentsel dönüşüm üzerine görüşlerini konuklar ile paylaştı.

Genç Türkiye Zirvesi’nin üçüncüsü 2015 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, stratejik ortaklığı ile gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Genç Türkiye Zirvesi için ön başvurular, üniversite öğrencilerine ve genç profesyonellere açıktır. Ön başvuru için www.gencturkiyezirvesi.org adresinden Ön Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekmekte, son başvuru tarihi 1 Mart 2015!