Dr. Hüseyin BALCI
Moleküler Biyoloji ve Genetik

Hüseyin BALCI
Telefon
(262) 605 25 40
E-Posta
hbalcigtu.edu.tr
Ofis
C2 Blok, Moleküler Genetik-Fermentasyon Laboratuvarı
Çalışma alanları
Yabanıl ve rekombinant soylardan enzim üretimi ve saflaştırılması, Klasik ve rekombinant tekniklerle enzim üretiminin artırılması ve niteliklerinin geliştirilmesi.

    JOURNAL ARTİCLE

    1. Balci H., Tuzlakoglu-Ozturk M., Pijning T., Issever-Ozturk S., Gumusel F., (2014), “Improved activity and pH stability of E. coli ATCC 11105 penicillin acylase by error-prone PCR”, Applied Microbiology and Biotechnology, 98, 4467-4477.

    CONFERENCE PROCEEDINGS

    1. İşsever Öztürk, S., Şah, I., Balcı, H., Gümüşel, F. The Optimization of Penicilin Acylase Production from Recombinant E. coli Strains in a Multiple Bioreactor System. International Enzyme Engineering Symposium (IEES’2008), 01-05 October 2008, Kuşadası, Aydın, Turkey.

    NATIONAL PROCEEDINGS

    1. Tuzlakoğlu, M., Balci, H., Battal, M., Gökmen, F., Öztürk, İ. S., Artunkal, S., ve Gümüşel, F., Yerel Kaynaklardan Endüstriyel Enzim Üreticisi Bakteri Soylarının Seçilmesi ve Tanımlanmasına Yönelik Çalışmalar, XIII. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı, Çanakkale, TÜRKİYE, 2003, pp:326-333.

  • Doktora: Gebze Teknik Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (2015)
  • Yüksek lisans: Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Biyoloji Bölümü (2004)
  • Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Biyoloji Bölümü (1999)
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum